translation missing: nb.general.accessibility.skip_to_content
Lek og lær med teknologi · Dagens elever er morgendagens innovatører
Lek og lær med teknologi
3D-printing med iPad og FlashForge Adventurer 3

3D-printing med iPad og FlashForge Adventurer 3

3D-printing i skolen blir stadig med utbredt og er et spennende verktøy som gir mange muligheter. Med billige og gode printere til skolebruk og gode 3D-apper for nettbrett er 3D-printing mye mer tilgjengelig i klasserommet enn noen gang.

I denne guiden ser vi på hvordan man kan bruke iPad med FlashForge Adventurer 3. FlashForge har sin egen 3D-design app som heter Happy 3D, som gjør at man enkelt kan overføre filer trådløst til printeren for utskrift.

Vi går også kort gjennom hvordan man kan bruke TinkerCad som designprogram og overføre design til Happy 3D for utskrift, for de som foretrekker å bruke TinkerCad.

Slik printer du fra Happy 3D

Happy 3D er en app som er utviklet av FlashForge slik at man enkelt skal kunne lage 3D Design på iPad og overføre dette til printeren. Da kan man på samme måte som ved bruk av FlashPrint på PC starte utskrift ved å sende filen til printeren trådløst. Det eneste du trenger er IP-adressen til printeren din, og at din iPad er koblet opp på det samme trådløse nettverket som printeren.

For å finne IP-adressen til printeren din kan du se vår guide for å komme i gang med FlashForge Adventurer 3 her.

Appen lar deg både designe og overføre filer uten å registrere noen brukerinformasjon, så det er helt uproblematisk med tanke på GDPR.

Selve designet er ganske likt andre 3D Design apper til iPad, og gjøres enten ved å velge ferdig definerte objekter i appen og modifisere disse, eller ved å tegne direkte i appen.

Når du har laget designet ditt, kan du enkelt overføre filen til printeren ved å trykke på utskrift ikonet i appen.

Da kommer du over til dette skjermbildet - her velger du printer type: Adventurer 3

Her kan du også flytte på objekter eller annet om du har behov for det. Når du er klar til å overføre filen til printeren, trykker du på ikonet nede i høyre hjørnet.

Her velger du hvilken type matriale du skal skrive ut i, standard er PLA. Her velger du også hvilken kvalitet utskriften skal gjøres i, standard her er Medium, men for enklere utskrifter, går det raskere om du velger "Low". Når du er klar , trykker du på "Ok".

Happy 3D vil da "Slice" designet ditt for å se at alt er klart til utskrift. Dette tar normalt bare noen sekunder. Når det er klart, vil dette bildet komme opp:

Her trykker du "Send to Printer" for å koble til printeren og overføre filene. (Husk å sjekk at printeren er slått på, og koblet til det samme trådløse nettverket som iPad´en din.

Her skriver du inn IP-adressen til printeren din, og trykker "connect". Da vil du se at filen blir overført, og du vil få samme tekst som på bildet "Send completed".

Slik printer du fra TinkerCad (via Happy 3D)

Om du foretrekker TinkerCad - er det også mulig å gjøre designprosessen her, og overføre denne filen til Happy 3D for overføring til printeren trådløst. Dette krever naturlig nok at du også har Happy 3D installert på din iPad.

Når du er ferdig med designet ditt i TinkerCad, velger du Export:

Velg å eksportere som .STL

Velg "Kopier til Happy 3D". Designet ditt vil da åpne seg i Happy 3D appen, og du kan følge samme oppskrift som over for å overføre filen til printeren.

Nyttige Linker

Har du lyst til å vite mer om FlashForge Adventurer 3? Snakk med en av våre spesialister

Ta kontakt med en av våre spesialister for råd og veiledning på telefon 35 60 02 01 eller e-post salg@n00b.no.

Neste artikkel Introduksjon til FlashForge Adventurer 3 3D-printer