Julegavetips 2020: Smarte julegaver til kreative jenter og gutter

Julegavetips 2020: Smarte julegaver til kreative jenter og gutter

Julegavetips 2020: Leter du etter julegave til en nysgjerrig og kreativ gutt eller jente som er interessert i teknologi? Her har vi samlet våre beste julegavetips for barn og unge som liker å utforske teknologi eller nysgjerrige på koding.

MERK: Det er veldig mange som handler julegaver på nett i år så ikke nøl med å bestille. Vi leverer så fort vi kan og så lenge lageret rekker. Du finner lagerstatus inne på hvert produkt. Lykke til med kreativ julehandel!

Lær koding som bordaktivitet

Produkt: Osmo Coding Starter Kit
Pris: 1599 kr
Alder: 5-8 år

Osmo Coding Kit er beregnet for barn i alderen 5-10 år, og lærer barna å utvikle ferdigheter innen problemløsning og logikk.

Pakken består av 3 praktiske spill, som tar barna gjennom en fargerik interaktiv verden på nettbrettet, via de fysiske kodebrikkene.

Se også mye annet gøy fra Osmo.

Lær programmering med micro:bit

Produkt: Micro:bit Tinker Kit (20 prosjekter)
Pris (med micro:bit): 848 kr
Pris (uten micro:bit): 599 kr

Alder: Fra 8 år og oppover

Micro:bit Tinker Kit er et sett med tilbehør til micro:bit med enkle tilkoblinger av mange morsomme moduler. Dette gjør det enklere for barn å ta i bruk tilbehør til micro:bit.

Lag dine egne spill

Produkt: Kitronik ARCADE Gamepad
Pris: 599 kr
Alder: Fra 10 år og oppover

MakeCode Arcade er en helt ny plattform fra Microsoft for ARCADE er enkel å bruke og har et ergonomisk grep som gir deg den ultimate spillopplevelsen istedenfor å spille spillene dine i nettleseren. Den har LCD-fargeskjerm, piezo buzzer for lyd, vibrasjonsmotor for haptic feedback og 6 spillknapper med mer.

Konsollen får strøm fra 3 stk AA-batterier eller via micro USB-kabelen. Den kommer også med et gjennomsiktig deksel som gjør at du ser all elektronikken samtidig som den beskytter.

Alt i alt en perfekt plattform å begynne med siden alt er så integrert i en løsning.

Lag ditt eget smarthjem

Produkt: Micro:bit Smart Home Kit
Pris (uten micro:bit): 699 kr
Alder: Fra 9 år og oppover

Med micro:bit Smart Home Kit blir du kjent med grunnleggende elektronikk og programmering som typisk brukes for å utvikle et "smarthjem". Pakken inneholder fem praktiske prosjekter hvor barna kan lære om konsepter innen elektronikk og programmering. Komponenter som finnes i denne pakken inneholder sensorer som typisk kan brukes i "smarthjem"-løsninger som f.eks TMP36 temperatursensor, lydsensor, støtsensor, servo, motor.

Programmer din egen robot

Produkt: BitBot XL robot til micro:bit med avstandssensor
Pris: 749 kr
Alder: Fra 9 år og oppover

Dette er den populære tohjuls-roboten kjent fra super:bit-prosjektet som kan programmeres og fjernstyres med micro:bit.

Byggesett til micro:bit (6 prosjekter)

Produkt: micro:bit Ring:bit Bricks Pack (6 prosjekter)
Pris: 499 kr
Alder: Fra 8 år og oppover

Byggesett til micro:bit som er kompatibelt med LEGO. Inneholder også 360-grader servoer som kan kobles til LEGO, LED-striper og nesten 200 stk byggeklosser.

Lær elektronikk

micro:bit Electronics Starter Kit

Produkt: Micro:bit Starter Kit
Pris (med micro:bit): 899 kr
Pris (uten micro:bit): 649 kr

Alder: Fra 10 år og oppover

Kjempefin startpakke med 14 prosjekter for å lage elektroniske kretser med micro:bit. Inneholder koblingsbrett og rikelig med elektroniske komponenter.  

Lag din egen drone med micro:bit

Produkt: Air:bit
Pris: 1699 kr
Pakkepris (Air:bit drone + Hover:bit addon): 1999 kr
Alder: Fra 12 år og oppover

Air:bit verdens første micro:bit drone gir deg muligheten til å  kombinere bygging og programmering. MakeKit sine produkter er designet og produsert i Norge for å sikre god kvalitet og bærekraftig produksjon. Air:bit benytter micro:bit som er laget for å være enkel å programmere.

Luftputebåt til micro:bit

Produkt: Hover:bit
Pris: 1490 kr
Pakkepris (Air:bit drone + Hover:bit addon): 1999 kr

Alder: Fra 12 år og oppover

Hover:bit er et radiostyrt luftputefartøy, laget av papp, og laserkuttet tre, som styres med micro:bit. Du kan programmere den til å kjøre i bestemte mønstre, eller bruke en micro:bit som fjernkontroll. (Krever 2x micro:bit). I denne pakken får du alt du trenger for å bygge, kode og drifte med hover:bit. (micro:bit følger ikke med i pakken).

Lær koding med en app-styrt robotball

Produkt: Sphero Mini Activity Kit
Pris: 1099 kr
Alder: For 6 til 10 år

Sphero Mini Activity Kit kommer med en ny og bedre versjon av Sphero Mini, en liten app-styrt robotball. Den er raskere og tåler mer en den forrige versjonen!
I denne pakken får du med 15 aktivitetskort (på engelsk), sammen med deler til å bygge labyrinter, tunneller, eller andre utfordringer til robotballen. Det følger også med kjegler slik at du kan "bowle" med Mini!

Mini har 45 minutters batteritid, gyroskop, akselerometer og LED-lys. Lades opp med medfølgende USB-kabel og fungerer sammen med appene Sphero Play og Sphero Edu.

 

Neste artikkel Laserbox Pro - En super laserkutter til skolebruk