Lek og lær med teknologi · Dagens elever er morgendagens innovatører
Lek og lær med teknologi · Dagens elever er morgendagens innovatører
Makeblock Neuron: Enkle programmerbare elektroniske byggeklosser

Makeblock Neuron: Enkle programmerbare elektroniske byggeklosser

Makeblock Neuron er en spennende og kreativ plattform med programmerbare elektroniske byggeklosser fra Makeblock som gjør det enkelt og morsomt å lære om teknologi og koding sammen med andre. Verktøy som Makeblock Neuron bør være enkle og lett tilgjengelig slik at barn kan utvide kreativiteten og fantasien som igjen setter de istand til å skape egne løsninger. Makeblock Neuron passer perfekt til barns nysgjerrighet og naturlige engasjement for læring og kan brukes fra 6 års alder.  

Dette trenger du

  1. Makeblock Neuron Inventor Kit - Startpakke med alt du trenger
  2. Last ned Makeblock Neuron-appen til mobil eller nettbrett (kompatibel med iPhone, iPad og Android). Neuron-appen har mange fine veiledninger til morsomme oppfinnelser. Flere av veiledningene inkluderer video så det er lett å følge med.

Dersom du kunne tenke deg å bruke Neuron i undervisningen, makerspace, bibliotek eller i kodeklubben, sjekk ut Makeblock Creative Lab Kit som inneholder hele 30 moduler.

Slik fungerer Makeblock Neuron

Her er en liten video med noen enkle eksempler på hva du kan lage med Neuron:

Neuron-modulene kobles enkelt sammen med magneter for å lage elektroniske kretser. Magnetene som bruker Pogo-pins gjør at koblingene bli gode og stabile. Baksiden av Neuron-modulene er også magnetiske slik at du kan plassere oppfinnelsene dine enkelt ennå flere steder som for eksempel på kjøleskapet.

Du kan leke med Makeblock Neuron uten appen for å se hvordan ting fungerer. For å gjøre oppfinnelsene dine mer interessante bruker du Makeblock Neuron Appen som bruker en form for flyt-basert programmering. Du kan for eksempel bruke en touch-modul for å lage et spill som reagerer på trykk.

Neuron er kompatibelt med LEGO og Makeblock-plattformen forøvrig så her kan du lage hva du vil. Det er også mulig å koble Neuron til internett slik at oppfinnelsene dine kan fjernstyres og kontrolleres når du er borte.

Makeblock Neuron i undervisningen

Neuron handler ikke bare om STEM-læring, men problemløsning og samarbeid som er sentrale kompetanser for fremtiden. Så om du er en ekspert eller nybegynner, Makeblock Neuron gir mestringsfølelse og åpner fantasien for å se nye muligheter.

Hør noen erfaringer fra Blue Light SciTech Club som bruker Makeblock Neuron:

Nyttige lenker

Kontakt oss gjerne dersom dere ønsker ytterligere råd og veiledning om Makeblock Neuron.

Forrige artikkel Bestselgere fra BBC Micro:bit
Neste artikkel Osmo interaktivt spillsystem til iPad - Hva skal jeg velge?