Lek og lær med teknologi · Dagens elever er morgendagens innovatører
Lek og lær med teknologi · Dagens elever er morgendagens innovatører
Koble Makey Makey med micro:bit

Koble Makey Makey med micro:bit

Med Makey Makey Code-a-Key Backpack kan du kombinere alle egenskapene du liker mest med både micro:bit og Makey Makey.

Makey Makey åpner for interaktivitet ved å forvandle vanlige objekter til berørings-sensitive kontroller, mens micro:bit, med sine innebygde sensorer og LED-display, legger til funksjoner for enkel koding og datahåndtering. Sammen kan disse verktøyene hjelpe elever å forstå det grunnleggende innen kretsdesign, programmering og datavitenskap på en engasjerende måte.

Ved å bruke Makey Makey for å skape innovative brukergrensesnitt og micro:bit for å programmere og kontrollere disse grensesnittene, kan elevene på en morsom måte få forståelse for hvordan digital teknologi kan anvendes i praktiske og kreative prosjekter.

Slik fungerer det 

Code-a-Key-Backpack er et utvidelseskort for å koble micro:bit til Makey Makey og gi micro:bit tilgang til Makey Makey-nøkkelen og musepinnene på baksiden av Makey Makey.

Code-a-Key monteres på baksiden av din Makey Makey. Ta hvert kort i hånden, og juster forsiktig alle pinnene og trykk dem godt sammen.

På forsiden av Code-a-Key-Backpack finner du først og fremst en kantkontakt for micro:bit i midten av brettet. Micro:biten settes inn i denne kontakten med LED displayet vendt ut som vist på bildet nedenfor.

På baksiden av kortet vil du se en rekke forskjellige elektroniske deler og deler som gjør det mulig for micro:bit og Makey Makey å snakke med hverandre. Kortet har også fire LED lys og ekstra porter for flere tilkoblinger om man ønsker å koble til for eksempel flere LED, servoer eller sensorer. Portene på Makey Makey korresponderer med portene til micro:bit slik at du enkelt kan programmere i makecode.

 

3 Prosjekter med Kode-A-Key Backpack

1 Lag en trykkteller

I denne oppgaven skal elevene lage en trykkteller med Makey Makey og micro:bit. Ved å bruke blant annet papp og aluminiumsfolie lager elevene en trykksensitiv bryter som fungerer som en fysisk kontroller for micro:bit. Micro:bit programmeres slik at hver gang trykktellern tråkkes eller trykkes på vil micro:bit telle oppover.

2 Lag en kontroller med tiltfunksjon

I denne oppgaven skal elevene lage en spillkontroller med tiltfunksjonen på micro:bit. Micro:bit programmeres til å reagere på bevegelser mot høyre og venstre og blir koblet til datamaskinen via Makey Makey. Med dette eksperimentet kan man bruke micro:bit som en styringsenhet i sanntid for eksempel ved å lage et ratt og styre et spill på datamaskinen. I dette prosjektet skal du bruke Bouncy Face App

3 Lag et lysstyrt piano

Hva om du kunne styre musetaster og tastatur kun ved hjelp av lys? Med Code-A - Key Kan du faktisk det! I denne oppgaven får elevene programmere et lysstyrt piano og utforske hvordan man kan programmere micro:bits lyssensor med ulike verdier for å få datamaskinen til å spille ulike noter på et piano.

Du finner over 100 aktiviteter på Makey Makey sine nettsider.

micro:bit + Makey Makey i klasserommet

Med Makey Makey får elevene arbeide med et fokus på virkelige problemstillinger og være skapere med teknologi. Makey Makey støtter Fagfornyelsen og fremmer problemløsning, prosjektbasert læring og andre viktige ferdigheter for fremtidens kompetanser.

For Makey Makey i klasserommet anbefaler vi Makey Makey STEM Pack som inneholder 12 Makey Makey sett i tillegg til ekstra tilbehør.

For å legge til micro:bit til prosjektene passer et klassesett med Kode-A-Key som også inneholder 12 enheter.

micro:bit selges separat og finnes både i enkle forpakninger og i ulike klassesett 

Som lærer kan du laste ned Makey Makey lærerveiledning, se presentasjonen "Meet Makey Makey" og ta nettkurset "Makey Makey 101 - For absolute beginners".

Du finner et rikt utvalg av tilhørende "Plug-n-play" apper og apper til Scratch her.

Om du er litt usikker på om Makey Makey passer for deg anbefaler vi at du starter med en Makey Makey startpakke for lærere så du kan bli kjent med de ulike verktøyene og finne de aktivitetene du ønsker å gjennomføre med dine elever.

Har du spørsmål? Snakk med en av våre spesialister

Ta kontakt med en av våre spesialister for råd og veiledning på telefon 35 60 02 01 eller e-post salg@n00b.no.

Forrige artikkel BitBot PRO - Hva er nytt?
Neste artikkel Kom i gang med Makey Makey