Lek og lær med teknologi · Dagens elever er morgendagens innovatører
Lek og lær med teknologi · Dagens elever er morgendagens innovatører
5 tips til deg som skal undervise med 3D-printing

5 tips til deg som skal undervise med 3D-printing

Å undervise med 3D-printing kan være en spennende og inspirerende opplevelse for både deg og elevene dine. Her er fem nyttige tips som kan hjelpe deg med å komme i gang og sikre en smidig læringsprosess.

1. Forbered deg grundig

3D-printing kan ta tid, og det er viktig å være godt forberedt før du introduserer teknologien til elevene dine. Test ut 3D-printeren selv på forhånd, slik at du blir kjent med innstillingene og prosessen. Dette vil hjelpe deg med å kunne gi elevene veiledning og minimere tidsbruken på feilsøking under selve undervisningen.

Om du f.eks har FlashForge Adventurer 3 se guiden vår "Kom i gang med FlashForge Adventurer 3" og "Lag din egen nøkkelring" for å komme raskt i gang og teste ut hele designprosessen fra ide til utskrift.

2. Introduser hele prosessen

Gi elevene en grundig introduksjon til hele 3D-printing-prosessen. Vis dem hvordan man går frem med 3D-modellering i et verktøy som TinkerCAD, og hvordan man klargjør en 3D-modell for utskrift med anbefalt slicing software (for eksempel FlashPrint 5). Dette gir elevene en bedre forståelse av hva som kreves for å få en vellykket utskrift og hvilke begrensninger som finnes.

3. Optimaliser utskriftstiden

Størrelsen på modellen og avstanden mellom lagene påvirker utskriftstiden betydelig. For å spare tid, kan du skrive ut små modeller og bruke en avstand på 0.3mm eller 0.4mm mellom lagene for en grov utskrift av en prototype. Dette reduserer tiden det tar å skrive ut modellen og gir elevene raskere resultater.

Du ser for eksempel estimert utskriftstid direkte i FlashPrint 5 når du kjører forhåndsvisning.

4. Juster fyllprosenten

De fleste objekter trenger ikke å være fylt innvendig. Ved å holde fyllprosenten (infill percentage) under 20%, sparer du både filament og tid. Tenk igjennom om objektet kan være hult, eller om det krever å være fylt med plastikk på innsiden. Dette vil også bidra til å redusere utskriftstiden og materialkostnadene.

5. Vær forberedt på typiske utfordringer

Når dere jobber med 3D-printing, kan det oppstå ulike utfordringer som feil i utskriften, fastkjørt filament eller feil kalibrering av printeren. Gjør deg kjent med disse utfordringene på forhånd, og ha løsninger klare slik at du raskt kan hjelpe elevene med å løse utfordringene.

Se gjerne vår guide for feilsøking med 3D-printing.

3D-printing er noe som virkelig engasjerer elever. Ved å følge disse tipsene vil du være bedre rustet til å undervise i 3D-printing, og elevene dine vil få en utrolig lærerik opplevelse. Lykke til!

Har du spørsmål? Snakk med en av våre spesialister

Ta kontakt med en av våre spesialister for råd og veiledning på telefon 35 60 02 01 eller e-post salg@n00b.no.

 

Neste artikkel Filament til 3D-printing: Hva skal jeg velge?