Lek og lær med teknologi · Dagens elever er morgendagens innovatører
Lek og lær med teknologi · Dagens elever er morgendagens innovatører
Julegavetips 2023: Smarte julegaver til kreative jenter og gutter

Julegavetips 2023: Smarte julegaver til kreative jenter og gutter

Julegavetips 2023: Leter du etter julegave til en nysgjerrig og kreativ gutt eller jente som er interessert i teknologi? Her har vi samlet våre beste julegavetips for barn og unge som liker å utforske teknologi eller nysgjerrige på koding.

MERK: Det er veldig mange som handler julegaver på nett i år så ikke nøl med å bestille. Vi leverer så fort vi kan og så lenge lageret rekker. Du finner lagerstatus inne på hvert produkt. Lykke til med kreativ julehandel! 

Lær koding med Micro:bit v2.2 GO 

  

Produkt: BBC micro:bit v2.2 Go startpakke
Pris: 375 kr
Alder: 10 år og oppover

BBC micro:bit v2 Go er den raskeste og enkleste måten for barn å komme i gang med micro:bit på. BBC micro:bit er en liten mikrokontroller som du kan programmere, tilpasse og kontrollere for å sette dine digitale ideer, spill og programmer ut i livet. Kortet måler kun 4x5cm og er veldig enkel å bruke. Du kan lage alt fra spill og animasjoner til rullerende historier, hjemme eller på farten - alt du trenger er bare litt fantasi og kreativitet. Alt på BBC micro:bit kan programmeres. Med det mener vi alle LED-lysene kan styres individuelt, knapper, input/output, akselerometer, mangetometer og Bluetooth. Denne pakken inneholder den nye versjonen av micro:bit v2, med innebygget høyttaler og mikrofon.

Lag dine egne spill med Microsoft MakeCode Arcade

Produkt: Retro Arcade for Education 
Pris: 699 kr

 

Alder: Fra 10 år og oppover

RETRO Arcade for Education lar barna lage og ta med seg sine egne spill via MakeCode Arcade-editoren. . Retro Arcade konsollen er enkel å bruke og har et ergonomisk grep som gir deg den ultimate spillopplevelsen .Enheten har en stor fargeskjerm og et kompakt design som ligner på gode gamle Gameboy med piltaster og en A- og B-knapp som alle kan programmeres til å gjøre det du ønsker.

Konsollen får strøm via micro USB-kabelen. 
Alt i alt en perfekt plattform å begynne med siden alt er så integrert i en løsning.

 

Programmer din egen robotbil

Produkt: BitBot XL 
Pris: 749 kr
Alder: Fra 9 år og oppover

Dette er den populære tohjuls-roboten kjent fra super:bit-prosjektet som kan programmeres og fjernstyres med micro:bit.

Byggesett til micro:bit (6 prosjekter)

Produkt: micro:bit Ring:bit Bricks Pack (6 prosjekter)
Pris: 499 kr
Alder: Fra 8 år og oppover

Byggesett til micro:bit som er kompatibelt med LEGO. Inneholder byggeklosser, LED lys og servoer som kan kobles til lego slik at du kan bygge og programmere selvkjørende roboter

Liten appstyrt robotball

Produkt: Sphero Mini Green
Pris: 699 kr
Alder: Fra 8 år og oppover

Sphero Mini er en av våre mest populære julegaver. I denne nye utgaven av Sphero Mini følger det med tilbehør, og du programmerer roboten til å gjøre det du ønsker gjennom en app (gratis) på telefonen eller nettbrettet. 

Mini har 45 minutters batteritid, gyroskop, og akselerometer. Lades opp med medfølgende USB-kabel og fungerer sammen med appene Sphero Play og Sphero Edu.

Lag eksperimenter med LEGObrikker!

Produkt: Nezha Inventor`s Kit for micro:bit
Pris: 1699 kr
Alder: Fra 10 år og oppover

Med Nezha Inventor`s kit kan du kan du følge bruksanvisningen og bygge opp til 25 ulike prosjekter med batteripakken, masse sensorer, lysdioder og byggeklosser. Byggeklossene er kompatible med LEGO 

Lag dine egne IoT-prosjekter med micro:bit

Produkt: ElecFreaks Smart Agriculture Kit 
Pris: 745 kr 
Alder: Fra 12 år og oppover

Bruk micro:bit og ulike sensorer  for å samle data og analysere de på PC. Sjekk om plantene trenger vann,om det er for mye støv rundt deg eller om lysforholdene er gode nok. Lag alarmer som lager lyd og sett ting i bevegelse med servomoteren. Et morsomt og lærerikt sett fra Elecfreaks. 

Koble frukt og andre gjenstander til datamaskinen

Produkt: Makey Makey Classic
Pris: 649 kr
Alder: Fra 8 år og oppover

Makey Makey er en elektronisk verktøy som gjør det mulig for å koble omtrent hva som helst til en datamaskin. Ved hjelp av et kretskort, krokodilleklemmer, og en USB-kabel bruker Makey Makey lukkede elektriske kretser for å sende informasjonen til datamaskinen.

Såpeboblemaskin

 

Produkt: MakeKit Bubble:bit
Pris: 399 kr
Alder: Fra 8 år og oppover

Med bubble:bit får du mulighet til å bygge og programmere din helt egen automatiske såpeboblemaskin. Du trenger kun å lage såpeboblevann! 

Merk: Du behøver litt hjelp fra voksne og en micro:bit for programmeringen

Lag din egen Fjernstyrte luftputebåt med micro:bit

Produkt: Hover:bit
Pris: 766 kr
Alder: Fra 12 år og oppover

Hover:bit er et radiostyrt luftputefartøy, laget av papp og laserkuttet tre, som styres med micro:bit. Du kan programmere den til å kjøre i bestemte mønstre, eller bruke en micro:bit som fjernkontroll. (Krever 2x micro:bit). I denne pakken får du alt du trenger for å bygge, kode og drifte med hover:bit. (micro:bit kjøpes separat).

Bygg din egen drone med micro:bit

Produkt: MakeKit Air:bit 2.0 drone
Pris: 1399
Alder: Fra 13 år 

Air:bit er verdens første micro:bit drone og gir deg muligheten til å kombinere både bygging og programmering. MakeKit sine produkter er designet og produsert i Norge for å sikre god kvalitet og bærekraftig produksjon. 

Lag din egen fjernkontroll og styr dronen! NB: Krever 2x micro:bit 

Forrige artikkel Programmering for lærere - Etter-og videreutdanning Høst 2024 / Vår 2025
Neste artikkel 7 aktiviteter til juleverksted med Cricut