Lek og lær med teknologi · Dagens elever er morgendagens innovatører
Lek og lær med teknologi · Dagens elever er morgendagens innovatører
Møt Otto - En sosial robot du kan lage og programmere helt selv!

Møt Otto - En sosial robot du kan lage og programmere helt selv!

Lukk øynene og tenk «robot». Hvilket bilde dukker opp? Mest sannsynlig en fiktiv skapning som R2-D2 eller C-3PO fra Star Wars. Svært sannsynlig en humanoid - en menneskelignende robot med armer, ben og et hode, sannsynligvis malt metallisk sølv.

Det du så for deg, ville med andre ord vært basert mer på science fiction enn fakta, mer på fantasi enn virkelighet.

Virkelighetens roboter, som vi har rundt oss hver dag er muligens ikke like underholdene, men desto mer nyttige for oss menneskene i dagliglivet. Gjennom forhåndsprogrammering kan mennesker gi beskjeder om hvordan ulike maskiner skal utføre en oppgave. Dette gjelder alt fra hverdagslige maskiner slik som panteautomater og robotstøvsugere til mer avansert elektronikk innen industrimekanikk eller robotarmer til bruk i kirurgi.

Med Otto DYI får elevene muligheten til å utforske komponenter og koplinger og lære hvordan en liten elektronsik robot er satt sammen. Elevene vil også på en morsom og forståelig måte få kunnskap i hvordan roboter mottar signaler fra oss mennesker for å gjøre det arbeidet vi vil at den skal gjøre. 

Otto DIY er en liten robotvenn man kan bygge selv!

Med Otto DIY builder kit får elevene STEAM undervisning på en spennende og engasjerende måte, hvor de bygger sin helt egen robot samtidig som de lærer grunnleggende elektronikk, programmering og kodig samt utvikler evnen til kritisk tenkning og problemløsning. Elevene kan arbeide alene eller i par og de får utforske hvordan Otto kan oppfatte omgivelsene sine, lære å gå og danse samt lage lyder som fortelle hvordan Otto har det. 

Så hva er det som gjør Otto så magisk?

Servomotorer lar ham bevege seg, og avstanden mellom Otto og objekter rundt han registreres med en ultralydsensor. Otto lagrer instruksjoner i mikrokontrolleren sin og bevegelsene hans programmeres gjennom Arduinos nanoskjold. Han viser oss følelsene sine gjennom å sende ut lyder med summeren. Otto har en egen bryter for å slå av/på når det er tid for en lur og selvfølgelig mange ledninger for å koble til alle interne deler.

 

Otto DIY Builder Kit 

Otto DIY Builder Kit inneholder alt du trenger for å lage din første robotvenn. Dette inkluderer også de ferdige plastdelene som former Ottos kropp. 

Otto DIY Maker Kit 

Gi elevene en helhetlig opplevelse hvor de printer ut delene til kroppen, setter de sammen med de medfølgende elektroniske komponentene og programmerer bevegelsene til sin egen robotvenn. -Forutsetter at man har tilgjengelig 3D-printer

 

Nyttige lenker

Bestill Otto DIY i dag!

Ta kontakt med en av våre spesialister for råd og veiledning på telefon 35 60 02 01 eller e-post salg@n00b.no.

Forrige artikkel Søk om midler til programmeringsutstyr
Neste artikkel Bli med på "super:bit-kampen" 2022