Lek og lær med teknologi · Dagens elever er morgendagens innovatører
Lek og lær med teknologi · Dagens elever er morgendagens innovatører
Lag dine egne roboter med Strawbees og Quirkbot

Lag dine egne roboter med Strawbees og Quirkbot

Quirkbot er en liten fyr du kan programmere og bygge inn i forskjellige former og fasonger. Du kan koble til Strawbees-sugerør, motorer, LED-lys og sensorer og lage dine egne skapninger. En morsom og enkel måte å komme i kontakt med en inspirerende verden av fysisk programmering, elektronikk og mekanikk for barn, voksne og lærere.

 

Dette trenger du

  1. Quirkbot Robotic Creature Kit (finnes også som klassesett - veiledning og inspirasjon til aktiviteter følger også med)
  2. PC eller Mac (gjerne bærbar) for å programmere Quirkbot (programmeres via nettleseren via code.quirkbot.com)

Morsomme aktiviteter

Her er noen kule prosjekter med instruksjoner og kode-eksempler du kan bruke som et utgangspunkt til egne kreasjoner:

Kjekt å vite

Anatomi

Når vi omtaler de ulike delene av Quirkbot ser vi tingene fra hans perspektiv. F.eks LEFT ARM (venstre arm) blir din høyre side - akkurat som når du står forran en hvilken som helst annen person.

Koble til LED-lys og lyssensorer

LED-lys og lyssensorer passer på hodet, ben og armer og festes med et sugerør. Når du setter på et LED-lys pass på at det lengste benet er på fremsiden av Quirkbot'en så den når frem til overflaten i metall.

Koble til servo-motor

For å kunne koble servo-motoren til Quirkbot trenger man en "ryggsekk" (backpack) med festepunkter. Ryggsekken kobles på baksiden av Quirkbot, og motoren kobles til et av de to sporene på ryggsekken. Den øverste pinnen på ryggsekken passer inn i en åpen spalte på høyre side av batteridekselet, pass på at den er plassert riktig! Pass også på å justere den svarte merkingen på ryggsekken til den svarte (eller mørkere) kabelen på servoen.

Slik fester du "ryggsekken" til Quirkbot:

Montering av servo-motor

Her er to eksempler på hvordan du kan koble Strawbees og montere en servo til din konstruksjon. Du kan også legge flere Strawbees oppå hverandre før du kobler de sammen for å få en sterkere kobling.

Quirkbot servo mount

Quirkbot servo mount

Koble til sugerør til servo-motoren

Når du kobler sammen sugerøret og Strawbees over servo-armen sørg for at sugerøret dekker både Strawbees og motor-armen.

Quirkbot festing av Strawbees sugerør

Lading

Quirkbot kommer med eget oppladbart batteri. Batteriet lades når Quirkbot er tilkoblet med USB-kabelen til en datamaskin eller andre strømkilder som f.eks en telefonlader.

Nyttige linker

Kontakt oss gjerne dersom dere ønsker ytterligere råd og veiledning rundt Quirkbot.

 

 

Forrige artikkel littleBits i undervisningen - La elevene utforske og skape nye oppfinnelser
Neste artikkel Bloxels: Lag dine egne spill på nettbrett